Game Master
Idę jakby nic się nie działo. Przynajmniej tak to wygląda dla gościa. Zaś ja wytężam moje zmysły, gdyby chciał coś wywinąć. Przygotowany jestem również do wyciągnięcia broni, gdyby zaistniała tak potrzeba.
Game Master
Spojrzałem na stoiska z bronią. *Cholera jestem bez grosza, ale mam wystarczające wyposażenie... jak na razie*. Oderwałem się od myśli i ruszyłem w dalszą drogę. Kiedy tak ide próbuje wypatrzeć "podejrzanego" osobnika, który szedł za mną.
Game Master
Próbuje przecisnąć się przez tłum w postaci hołoty z akademii ewentualnie odpowiadając na jakieś przywitania. Jeżeli nie uda mi się przejść Chuuninów i Jouninów próbuje się dowiedzieć co tu robi tyle ludzi i z kąd tu takie zamieszanie.
Game Master
Szukam jakietgoś drzewa na które moge wskoczyć i mieć dobry widok lub przecisnąć się przez tłum. Dalej próbuje dowiedzieć się co tam się dzieje. Jeśli to nie skutkuje czekam jak zrobi się trochę miejsca. Ewentualnie szukam jakiegoś wysokiego dachu na który można się wspiąć.
Stojąc na drzewie, dostrzegasz grupkę Jouninów, niosących człowieka na noszach.
Kiedy wchodzą w tłum, usłyszałeś "ZAMORDOWANO HOKAGE!! BYLI TO NINJA Z WIOSKI KIRI!!"
.. po krótkiej chwili odezwał się drugi głos "To oznacza wojne! Wszyscy na nią wyruszą! MUSIMY POMŚCIĆ NASZEGO HOKAGE!!" ...
Game Master
Szukam jakiegoś Jounina, który zwórci na mnie uwage i z niedowierzaniem pytam
Jak to możliwe że zabili Hokage ?
Jak teraz będzie wyglądać organizacja Geninów i kto będzie za mnie odpowiadał, skoro wszyscy mamy ruszyć na wojne? - Uważnie obserwuję tłum.
Oj nie wiem chłopczę... prawdopobnie ruszymy jako jedna wielka armia... będziecie troche nas opóźniać, ale zdarza się..., po czym odszedł. Przemierzając w kierunku domu zauważasz, paru swoich znajomych z akademii. Kupują ekwipunek. [Tutaj, zatrzymujesz się i kupujesz jak chcesz]
Potem, przechodzisz obok Ichiraku Ramen [jw].
W końcu po dniu, z tak makabrycznym wydarzeniem, kładziesz się spać.
Game Master
Wstaje następnego dnia rano, zabieram cały mój ekwipunek i wychodze z domu szukając kogoś kto nas ogarnie. *W końcu mam jakąś szanse się wykazać i sprawdzić*. Nie zastrzymuje się przy sklepach z powodu braku funduszy. Prowiant zabieram z domu. Jeżeli nie znajduję nikogo po drodze to idę w stronę biura Hokage.
Po drodzę widzisz grupkę geninów idącą w stronę bramy.
Idziesz za nimi i zauważasz wielką grupę ninja. Są to różne rangi.
Na samym przodzie, widzisz najlepszych ninja, ranga maleje razem z zbliżającym się końcem grupy.
Wyruszacie, dzieląc się na grupy. W twojej grupię, jest jeden Chunin, jako wasz przywódca,
jedna medic-nin i jeszcze jeden genin.
Game Master
A więc krótko się przedstawiam mówiąc jak mam na imię i czekam na rozkazy przyglądając się każdem z osobna próbując wstępnie określić ich umiejętności.